El darrer ple abans d’ampliar el govern destina 450.000€ més a la situació derivada del Covid-19, i aprova el dret de superfície dels futurs habitatges de lloguer assequible
Gairebé set hores de ple telemàtic, amb diversos problemes tècnics, van servir per a què el ple municipal ordinari del mes de juny aprovés despeses i ajuts per valor de 450.000€ per paliar els efectes de la pandèmia del Covid-19, destinats majoritàriament a la contractació de personal, a subvencions per a entitats culturals, i pel foment de l’emprenedoria. A més, en el torn d’urgència es va modificar el règim retributiu dels regidors per adaptar les previsions a la imminent entrada al govern del PSC i el Margalló, una incorporació que van saludar diversos grups, i es va atorgar el dret de superfície durant 75 anys a les entitats sense ànim de lucre que gestionaran els 175 habitatges de lloguer assequible que s’han de construïr a tres parcel·les de la Plana. Entre les mocions, la controvèrsia va saltar en la que portaven conjuntament Ciutadans i Nou Horitzó reprovant l’actitut “sectària, autoritària i excloent” de l’alcaldessa per no deixar-los participar a les reunions d’execució del pressupost. Abans de rebutjar-la, diversos grups van qüestionar els partits proposants el llenguatge emprat, i el fet que quan varen votar contra el pressupost ja sabien que no podrien participar en aquestes trobades no reglades.
El ple va aprovar la comissió d’estudi per el·laborar el reglament dels mitjans de comunicació i el del consell de mitjans, va destinar crèdit per tancar procediments judicials molt antics a Vallpineda i Las Terrazas, i va resoldre els recursos presentats contra la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament. Entre la resta de les propostes d’acord, es varen aprovar totes: els Comuns Verds en portaven dues, una per incloure el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, en el calendari de celebracions de Sitges i una altra de suport a la creació de l’Agència del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de Catalunya; Ciutadans una per defensar i fer efectiva la conciliació laboral i fer efectiva la reducció de la bretxa salarial per la crisi del Covid-19; i el PSC dues més, per reclamar a l’estat i la Generalitat més capacitat financera i autonomia pels ens locals, i una altra per a què la Generalitat aixequi la suspensió dels ajuts per minimitzar l’imacte de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habitual. Entre les preguntes, van destacar les que qüestionaven els criteris d’ubicació dels nous contenidors de recollida de brossa, i que han motivat queixes entre diversos veïns, i les escoles bressol públiques, que continuen tancades. Aquest tema va protagonitzar l’única pregunta del públic, ja que les educadores no han cobrat la paga extraordinària pel no abonament per l’Ajuntament de les despeses a Educare XXI. El regidor David Martínez es va comprometre a resoldre la qüestió de manera immediata.
Escolteu el debat de les modificacions de crèdit
Escolteu el debat sobre l’actualització del règim retributiu dels regidors