Ple de febrer: L’augment del preu del rebut de l’aigua enfronta govern i oposició pel paper de l’Ajuntament en la gestió del contracte amb Agbar. El govern implantarà una importantíssima reducció del rebut a les persones en situació de vulnerabilitat
El preu del rebut de l’aigua pujarà. Pels usuaris amb consum mínim, la tarifa del clavegueram augmentarà un 6,43%, el que suposarà a la vora d’1€ per trimestre, i la d’aigua potable un 2,11%, el que suposarà prop de 1,7€ per trimestre. L’augment enfrontà govern i oposició sobre fins a quin punt l’Ajuntament acaba assumint sempre despeses que hauria d’assumir AGBAR. El govern defensa que la tarifa mitjana queda per sota del que estableix el contracte amb l’empresa, que el rendiment de la xarxa és excel·lent gràcies a les millores que s’han fet, i que la tarifació social que s’aplicarà suposarà una reducció importantíssima del preu del rebut per a les famílies més vulnerables, que pagarien prop de deu vegades menys. L’oposició criticà el que considera que és una modificació de tarifes injustificada, feta a partir d’informes de l’empresa que sempre la beneficien i que l’Ajuntament no fiscalitza prou, propiciant que es municipalitzin pèrdues i es privatitzin guanys. El contracte amb AGBAR finalitzarà el 15 de novembre de 2036 i, hores d’ara, plantejar la municipalització del servei és un objectiu inassumible perquè valdria un capital.
Escolteu el debat del rebut de l’aigua
El ple va aprovar la declaració de la fira ‘Sitges Vila del llibre’ com esdeveniment d’especial interés per la vila, i l’adhesió a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents de la secretaria d’estat de turisme, que permetrà que empreses sitgetanes i el propi Ajuntament puguin presentar-se a totes les convocatòries de la secretaria d’estat de turisme.
I la sessió va aprovar per unanimitat les dues mocions presentades per Comuns Verds: una sobre les agressions sexuals a la infància i a l’adolescència comeses per membres de l’església catòlica, i l’altra sobre la creació d’espais intergeneracionals entre centres de dia, llars d’infants i centres educatius de Sitges.
Escolteu el debat de les dues mocions
El regidor de turisme, Luís Miguel García, relacionà el pla d’accions 2022 de la regidoria, tot assenyalant la labor transversal de diferents regidories i les bones xifres d’ocupació que la vila va mantenir l’any passat. La dació de compte obrí un petit debat sobre la capacitat del municipi de generar llocs de treball i de mantenir-se com una destinació de referència.
Escolteu la dació de compte sobre el pla d’accions de la regidoria de turisme
De la mateixa manera, la dació de compte sobre el canvi de nom o la nova denominació d’alguns carrers de Sitges també propicià un debat sobre les molèsties que podrà generar als veïns i la gestió del procés. El regidor Xavier Salmeron defensà la necessitat d’incorporar 11 topònims vinculats a dones sitgetanes, a més de donar compliment a la normativa toponímica del municipi que justificaria el canvi de nom d’alguns carrers.
Escolteu la dació de compte sobre els canvis en el nomenclàtor
La sessió va començar amb la lectura del manifest del dia internacional de les dones, a càrrec dels portaveus de les diferents formacions, i els regidors no adscrits. Intervingueren en la lectura: Júlia Vigó, Luis Miguel García, Guillem Escolà, Eduard Terrado, Josep Maria Martínez, Mònica Gallardo, Carme Gasulla, Maria Lores, Ignasi Rubí i Aurora Carbonell.
Escolteu la lectura del manifest del 8M