30/10/2024 - Radio Maricel
30/10/2024

Beli Artigas assegura que el MPEPPAC contempla el conjunt del carrer Carreta com a bé patrimonial i obliga a mantenir-ne el seu caràcter davant de qualsevol actuació

D'aquí que es refereixi a l'actuació sobre el carrer, presentada en audiència el passat dilluns, com a 'pressumptament il·legal' tenint en compte la catalogació que en fa la darrera modificació del Pla Especial del Protecció del Patrimoni arquitectònic aprovada inicialment pel ple municipal. Beli Artigas, historiadora de l'art i activista patrimonial compartirà amb nosaltres una vegada al mes un temps per la nostra història. Aquesta vegada, l'actualitat ens ha portat al carrer Carreta i a totes les normatives que, d'una manera o d'una altra, afecten al casc històric de Sitges, declarat bé patrimonial el 1972, i a la necessitat de preservar-ne el conjunt. A la vegada, Artigas s'ha referit a la funcionalitat de les voreres en carrers com aquest, com a barrera per protegir l'entrada de les cases, molt sovint situada per sota del nivell del paviment.
30/10/2024

Un tuit, un article a l’Eco, i el comunicat de Verds ECP sobre un possible cas de violència de gènere. Us n’expliquem el context

A partir del comunicat de Verds en Comú on s'informa de l'activació del protocol per casos de violència masclista dins de la formació tirem del fil i us contextualitzem els fets. El diumenge 20 d'octubre es produí una agressió masclista en un establiment del centre de Sitges, que hauria obert la detecció d'un patró de conducta per part del pressumpte agressor, que hauria protagonitzat altres episodis d'aquesta mena amb anterioritat. A través de les xarxes i del setmanari local s'ha volgut exposar la denúncia i la reflexió a l'entorn d'uns fets que han arribat a Verds en Comú Podem i han provocat la retirada de l'activitat política de la persona implicada. Les dones agredides, de moment, han decidit no interposar denúncia i han rebut el suport de diverses entitats i formacions polítiques un cop destapat el cas.
30/10/2024

Anna Baqués, ambaixadora de la 10a Setmana de la Malvasia: “només amb un bon raïm podem fer un bon vi”

L'acte de presentació de la Setmana de la Malvasia va comptar amb l'ambaixadora d'enguany, la sitgetana Anna Baqués, enòloga i enginyera agrònoma provinent d'una nissaga familiar vinculada a la viticultura i l'enologia com ho va ser el seu avi Antoni Almirall per a qui la coordinadora del Centre d'Interpretació de la Malvasia, Alba Gràcia, també va tenir paraules d'agraïment. En l'acte de presentació l'enòloga lluny de llargs discursos va proposar al públic assistent un tast de raïm de Malvasia de Sitges i va posar en valor aquesta matèria primera que encara es cultiva a Sitges però de la que va reclamar que s'hi pugui tornar a vinificar al municipi. Va obrir l'acte l'administració de la Fundació de l'Hospital, Jordi Sans i el va cloure l'alcaldessa Aurora Carbonell.