16/10/2024 - Radio Maricel
16/10/2024

Luis Miguel Garcia: ‘Nosaltres no estem aquí per salvar al govern, però no deixarem que Sitges caigui’

Assumint que la proposta que féu el passat mes de juny d'intentar trobar un acord amb ERC i Junts no ha tingut cap mena de recorregut, el portaveu i cap de llista del PSC-El Margalló, Luís Miguel Garcia, afirma que el partit no té cap intenció de proposar una entrada a l'equip de govern i creu que, abans d'esdevenir crossa del govern, Aurora Carbonell s'ha d'aclarir amb qui ha definit com els seus socis prioritaris. El portaveu, que mantindrà reunions abans del ple de l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals, creu que ja fa temps que l'alcaldessa ha perdut la confiança del ple, però entén superat el moment de demanar-li la dimissió. García també ha confirmat que el president de la Generalitat, Salvador Illa, serà present al sopar de la nit del turisme el proper 4 de desembre, organitzat pel Gremi d'Hostaleria.
16/10/2024

Sitges recorda el president Companys

Com cada 15 d'octubre, el monòlit commemoratiu situat al carrer amb el seu nom, Sitges va recordar la figura del president Lluís Companys en l'aniversari del seu afusellament. L'ANC, el Consell per la República, Omnium Garraf i la Plataforma per la Llengua varen fer ofrenes florals com a entitats, i Guanyem, Verds en Comú Podem, el PSC, ERC i Junts, les varen presentar com a partits polítics, precedint l'ofrena del consistori. L'alcaldessa Aurora Carbonell va recordar la figura de l''únic president afusellat a Europa durant la Segona Guerra Mundial. L'acte va comptar amb la participació de l'Escola de Grallers de Sitges, que va interpretar Cap de la Vila, peça de la Suite de Festa Major de Xavier López, i l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.
16/10/2024

Mònica Gallardo torna a reclamar que Aurora Carbonell se sotmeti a una moció de confiança, però no planteja una moció de censura

La cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sitges, Mònica Gallardo, va tornar a demanar a l'alcaldessa, Aurora Carbonell, que se sotmeti a una moció de confiança, després de la nova mostra de debilitat que va suposar la no aprovació de la modificació de les ordenances fiscals, la setmana passada. La cap de Junts per Sitges va reunir-se ahir amb el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, qui va explicar que havia pogut constatar la desesperació dels sectors econòmics sobre la paràlisi a què, per la minoria del govern, es troben els projectes estratègics del municipi. Gallardo va descartar la presentació d'una moció de censura, en constatar que no té els recolzaments necessaris, i considera que la responsabilitat és de qui governa.