07/10/2024 - Radio Maricel
07/10/2024

ESPORTS: el Rugby Club Sitges debuta amb victòria a Castelldefels. El CP Subur Sitges suma el primer triomf davant el Vendrell i el Bàsquet Sitges perd de 20 davant el Grup Barna

El Rugby Club Sitges s'estrena amb una victòria davant el CRUC (21-44). La UE Sitges guanya (1-0) a La Sènia i el filial s'endú el derbi (3-4) a Olivella. El Bàsquet Sitges perd de 20 en la seva visita a la pista del Grup Barna i el CP Subur Sitges s'imposa (4-2) al Vendrell a Pins Vens. La crònica esportiva també incorpora avui una conversa amb Sasha Maldonado, arran de la tornada a la competició del Sitges Bowling Club.
07/10/2024

El ple de les ordenances fiscals portarà a aprovació l’augment del preu de la taxa de residus a 175€ l’any, per complir amb la nova llei estatal. Us expliquem la història.

La taxa de residus pujarà. Molt. D'aprovar-se les ordenances fiscals en el ple extraordinari del proper dijous, el rebut passarà a costar uns 175€, un 165% d'augment respecte l'actual rebut de 66€. Tot plegat per complir la normativa estatal, aprovada el 2022 i deutora de la normativa europea aprovada el 2018, que -prenent com a base el principi de 'qui contamina paga'- obliga a que sigui el ciutadà qui assumeixi la integritat del cost de la recollida de residus urbans -que no neteja viària- del seu municipi, i, en conseqüència, que l'Ajuntament no en subvencioni part del mateixa. En el cas de Sitges, i partint de les dades del 2023, el cost de la recollida de residus urbans, sumant els domèstics i els comercials, suposa 5.573.484€, pel que s'ha quantificat aquest preu final del rebut. No és el primer cop que a Sitges el rebut de la brossa supera de llarg els 100€. Fins al 2013 el rebut es girava a 140€, fins que el govern de la primera legislatura de Miquel Forns -coincidint amb l'augment de l'IBI arran de la revisió cadastral- n'aprovà una rebaixa del 50% que és, comptat i debatut, el preu de la taxa que s'ha mantingut fins avui. Us ho expliquem.
07/10/2024

El Retiro obre una campanya de mecenatge (i si tot va bé es podran fer les xatonades i els balls de Carnaval). Parlem amb Franchu Nuñez i Sergi Molina

El Retiro està en camí d'acabar la primera fase de les obres de remodelació del saló-teatre de l'entitat, i plantejant la recerca de finançament -més enllà de subvencions i ajuts- per a continuar desenvolupant l'obra a partir d'ara. Aquesta primera fase (amb un pressupost d'un milió d'euros) té com a objectiu aconseguir que el saló-teatre obtingui la certificació necessària per a poder-hi realitzar activitats, però queden molts aspectes per desenvolupar abans la sala no ofereixi l'aspecte dels renders del projecte acabat. D'aquí que la junta directiva hagi plantejat una campanya de mecenatge, amb quatre possibilitats obertes: posar nom a una de les noves butaques (aportació de 300€) , posar nom a una de les 6 llotges (2500€), que el nom del donant aparegui en una placa al vestíbul del nou Retiro (a partir d'una donació de 5000€), o fer qualsevol altra aportació a través d'un Bizum que s'activarà ben aviat.