16/09/2024 - Radio Maricel
16/09/2024

Rosa Hernández, pendonista de Sta. Tecla 2024: “hem estat sempre una família de moltes tradicions. A la mare tot això li està donant vida”

Conversem amb Rosa Hernández Matas, la pendonista de Santa Tecla d'un 2024 que la família, especialment la mare Maria Matas, viu amb una especial il.lusió. Santa Tecla és a tocar i amb la Rosa parlem de com es viu a casa una festa que per als sitgetans té aquell punt de poder-la assaborir en un ambient un pèl més reposat i sense l'estridència de la Festa Major de Sant Bartomeu.
16/09/2024

En la mort de David Jou i Andreu, el recordem de la millor manera: parlant de la seva vida. Una entrevista del març de 2014

Avui que Sitges ha acomiadat David Jou i Andreu, de l'arxiu sonor de Ràdio Maricel recuperem una antrevista que us agradarà. Mesos abans de complir els 90 anys, Jou publicà 'Memòria de navegacions', un relat a través de totes les vicissituds vinculades a la seva feina com a capità de vaixell. Ell mateix ens confessava que, molt sovint, la professió suposà una 'renúncia a tot' i, en especial, a no poder estar amb la família i veure créixer els seus fills. Eren, ja aleshores, reflexions des de la saviesa del coneixement i l'experiència viscudes. Fou un 18 de març de 2014 quan ens atenia a casa seva.