agost 2024 - Radio Maricel
30/08/2024

Amb 41 anys i la certesa que haurà de tornar a casa dels pares, perquè no troba pis de lloguer. La història viral de Mario Garrido a Instagram

El seu reel s'ha fet viral i ell és conscient que, per un costat, demana gairebé un impossible -trobar un pis de lloguer entre els 700/800€- i, per l'altre, que acabarà vivint a casa dels seus pares a Vilanova. Mario Garrido té 41 anys, una feina fixa, i de fa prop de 7 anys viu de lloguer en el pis d'una amiga que li va deixar a un preu molt inferior al de mercat, però que la família necessitarà d'aquí uns mesos. I ara ha començat una cerca de la qual no n'està massa esperançat, La reflexió final, que han compartit molts usuaris a la xarxa, és la d'haver d'assumir que, tot i que es cobri un sou minimament bo, mai n'hi haurà prou per aconseguir un pis de lloguer o de compra a Sitges. Hem parlat amb en Mario.
29/08/2024

Consol Bofill al Miramar, de la figuració a l’abstracció, entre l’art i la vida

A més d'artística, la seva és una trajectòria vital que, amb la maduresa, reflexiona sobre la necessitat de fer allò que se sent. I ara Consol Bofill se sent còmode en l'abstracció, però no descarta que en el futur, si així ho sent, torni a la figuració, que ha capitalitzat bona part de la seva trajectòria artística. Bofill recorda els intensos anys viscuts exercint al passeig de la Ribera, però també els moments de canvi que l'exposició al Miramar reflecteix perfectament. La podeu visitar fins al proper 22 de setembre.
29/08/2024

#FMSitges24. La passió de l’Oliver per (tota) la Festa Major, i en especial per la Moixiganga

Té quatre anys, un avi bastoner i una mare bastonera, però l'avi no s'explica com l'Oliver ha pogut desenvolupar aquesta passió per tots i cadascun dels balls de la Festa Major, que desplega amb minuciositat al passadís de casa, en una cercavila que incorpora des de les motos de la policia fins al tabernacle de Sant Bartomeu, que l'avi li ha construït amb una caixeta de puros per a que hi fiqui l'estampa del Sant que va recollir en acabar l'ofici. Amb el petit Oliver de testimoni, en Joan Merlos ens ha explicat aquesta història tan bonica de Festa Major de l'Oliver Gómez Merlos, que te una connexió especial amb la Moixiganga i el seu Crist, en Marc Casanova.
28/08/2024

El lloguer turístic, entre la irregularitat i la necessitat

El lloguer turístic s'ha convertit en una opció necessària per a qui viatja buscant una cuina i flexibilitat, en un context de creixement exponencial de la demanda d'allotjament posterior a la pandèmia. La convivència de lloguers legalitzats i irregulars, la moratòria de noves llicències o la convivència amb els veïns són problemes que s'hauran de mitigar amb un pacte entre administracions -les que legislen i les que controlen-, sector hoteler, propietaris de lloguers turístics -molts amb habitatges que fugen de la regulació del lloguer residencial- i comunitats de veïns. Un sector nou però necessari per donar resposta a la demanda creixent, i que progressivament s'haurà d'incorporar a una economia que, paradoxalment, amb prou feines dona sortida a les necessitats del lloguer residencial. N'hem parlat amb el professor d'Administració i Direcció d'Empreses de Unie Universidad Javier Cuervo.
28/08/2024

Calen també habitatges per a qui treballa a Sitges? En parlem amb Jesús Martín

El professor i responsable de Formació Professional de la UGT Penedès-Garraf Jesús Martín i Rivera proposava fa uns dies, a les pàgines de l'Eco de Sitges, una taula amb la societat civil, els agents econòmics i els partits polítics de la comarca per plantejar polítiques d'habitatge amb l'horitzó 2050. I alertava sobre la necessitat de planificar parcs específics d'habitatges destinats als treballadors que necessita la nostra economia. Un debat que s'afegeix al de la manca de lloguer assequible per joves.
28/08/2024

#FMSitges24. Jordi Munté: de la Fórmula 1 al foc dels Diables

Durant un munt d'anys compaginà la seva professió d'enginyer amb la de fotògraf freelance d'esdeveniments del motor, fins que la necessitat de viatjar continuadament, i la rendibilitat econòmica el portaren a deixar la càmera i obrir un parèntesi creatiu. Tot va canviar amb l'arribada d'Instagram i una nova motivació: la fotografia vinculada amb els balls i bèsties de foc, que per en Jordi Munté suposa un repte personal des del punt de vista formal i tècnic, perquè només deixa que l'automatisme de la càmera treballi sobre el focus. Us il·lustrem la conversa amb aquesta magnífica fotografia dels Pastorets al seu pas pel Cap de la Vila a les dues del migdia de la vigília de Festa Major, i us convidem a visitar el perfil d'Instagram d'en Jordi (jordi_munte_foto) per veure tota la resta. Us agradarà. I una evidència que confessa en Jordi: 'La fotografia no es valora'.
27/08/2024

Espai OMIC: problemes amb vols

Heu viatjat amb avió aquest estiu? Heu tingut problemes amb retards, cancel·lacions o pèrdua d'equipatge? L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament de Sitges us pot ajudar. Però abans cal fer sempre una primera reclamació individual a la companyia, i l'incident no ha de ser imputable a circumstàncies alienes a la companyia, com temporals meteorològics o caigudes globals de sistemes informàtics. Així, per saber si una reclamació pot ser atesa, cal entrar molt en la causística i la lletra petita, un assessorament que ens poden donar des de l'OMIC. Amb la Sandra Clark hem repassat casos d'un dels principals motius de queixes dels consumidors: el transport aeri.
27/08/2024

La T-Jove. #FMSitges24. La Festa: sentit i sensibilitat

La Vinyet Granda i L'Oleguer Arola l'han viscuda, sobretot, des de la seva condició de Pubilla i Hereu, en Xavi Molina ha vist complerta la seva il·lusió de vida de poder ser geganter dels gegants de la Vila per la matinal, en Mario Rodriguez, un any més de majoral, ha viscut pendent de tota la canalla del ball de Cercolets, i a l'Edu Sal li ha tocat treballar en un supermercat, i s'ha escapat quan ha pogut per veure allò que ha pogut. Avui, la T-Jove ha parlat d'una Festa Major molt viscuda, que ha anat extranyament bé pel que fa al compliment d'horaris, però que permet, també, moltes reflexions sobre la massificació dels espais, i l'actitud de determinat públic a qui, probablement, poc els han explicat del sentit i el desenvolupament de la Festa Major per a tenir-li el respecte que mereix. Els hem escoltat amb molta atenció.
26/08/2024

#FMSitges24: Una entrada del Sant des de l’aire. Mireu el video d’Air Masdeu Drones

Ben aviat parlarem amb Carles López Masdeu, sobre tota la feina que ha fet per ensenyar alguns dels moments més emblemàtics de la Festa Major des de l'aire. Mentrestant, contempleu aquesta magnífica entrada del Sant sota les guspires del castell de foc.
24/08/2024

#FMSitges24: L’ofrena de l’Àliga a l’Ofici (vídeo)

Us oferim un video-resum de l'ofrena que, amb motiu del seu 40è aniversari, ha fet l'Àliga a l'ofici de Sant Bartomeu. Entre d'altres objectes la colla ha fet ofrena de la primera corona de l'Àliga, obra de Tomàs Muntané i l'antiga faldilla signada per en 'Natu', i que s'ha conservat després de la restauració.