10/07/2024 - Radio Maricel
10/07/2024

Tots els detalls del projecte de reforma del Retiro amb l’equip que el lidera

Al costat de Franchu Núñez, el president del Retiro, formen part de la junta i de l'equip d'obres Oriol Pascual, arquitecte; Ricard Vicente, encarregat de part social; Marta Torrijos, historiadora de l'art i experta en Miquel Utrillo; Javi Quintanilla, interiorista i Sergi Molina, periodista i encarregat de la comunicació. Amb ells hem conversat abastament del projecte de reforma del Retiro que està a punt d'acabar la primera fase d'enderroc i que planteja recuperar la imatge del saló original i noucentista de Miquel Utrillo adaptat al segle XXI. Del que representa fer una obra d'aquestes dimensions, de l'adaptació a la normativa, de les activitats que s'hi preveuen fer, dels colors i formes que veurem al saló teatre ja renovat, dels diners que costarà tot plegat, dels diners que ja es tenen i dels que falten per aconseguir, i de com obtenir-los n'hem parlat amb tots ells. L'objectiu prioritari i el que va originar la reforma és aconseguir la llicència d'activitat per al saló teatre, i si tot va bé de cara a les xatonades de Carnaval ja serà obert.
10/07/2024

A l’aigua, risc zero. Nova campanya preventiva d’estiu

El conseller d'interior de la Generalitat ha visitat avui Sitges per presentar una nova campanya de prevenció per un bany segur. L'acte que s'ha realitzat a la platja de La Fragata i ha comptat amb l'alcaldessa Aurora Carbonell que ha recordat que a hores d'ara Sitges ha comptabilitzat un augment de 36 rescats més respecte les mateixes dates l'any passat i que la xifra d'atencions del 2023 va ser de prop de dos mil cinc centes persones. Davant d'aquest increment Protecció Civil ha impulsat aquesta campanya que recorda els consells bàsics de seguretat per minimitzar els riscos en el bany a platges o piscines.
10/07/2024

La Confraria de Pescadors de Sitges, membre fundador del GALP-Costa Central

La processó de les barques serà, un any més, l'acte central de la Festa de la Mare de Déu del Carme, amb diverses activitats organitzades per la Confraria de Pescadors de Sitges, el Centre d'Interpretació de la Malvasia i el Port d'Aiguadolç. Enguany, a més. la Confraria sitgetana s'ha unit a les de Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Badalona per constituïr el Grup d'Acció Local Pesquera (GALP) de la Costa Central, amb la que es pretenen implicar altres actors econòmics relacionats amb l'economia blava per desenvolupar projectes i aconseguir subvencions, a imatge d'altres GALP ja consolidats a diversos indrets de Catalunya. Hem comentat els actes de la Festa i la incorporació al GALP amb la secretària de la Confraria de Pescadors de Sitges, Isabel Vivó, i amb e gerent del GALP-Costa Central, Eduard Escolà.