09/07/2024 - Radio Maricel
09/07/2024

L’Escola Pia continua amb la reforma de l’edifici. Ha començat la segona fase de l’obra

Fa dues setmanes que va acabar el curs i l'Escola Pia ha arrencat de nou la reforma profunda de l'edifici. Si l'estiu passat va afectar el pati aquest estiu les obres impliquen altres canvis importants. D'entrada l'eliminació de la porta d'entrada i l'escala d'accés habitual del carrer Hort Gran, a partir del setembre aquest accés es desplaçarà més endavant del carrer, a tocar amb el carrer de les ànimes, i els més grans accediran a l'edifici per una nova porta i l'escala gran ja existent de l'edifici, l'altra escala s'enderrocarà per dotar de més espai l'interior de l'edifici. Altre canvi important és la construcció d'un edifici de dues plantes al pati de l'escola a tocar del carrer St.Isidre. Durant l'estiu es construirà l'estructura de l'edifici i les obres s'allargaran fins passat Nadal per enllestir l'interior. Si tot va bé després de l'aturada de Nadal les aules d'aquest nou edifici ja es podran utilitzar. Pel que fa al pati que es perd amb la construcció d'aquest nou edifici de dues plantes el director del centre ha explicat que es guanyarà per dalt perquè el terrat es podrà utilitzar des del setembre com a zona d'esbarjo. Altre canvi destacat d'aquest estiu és la construcció d'una escala d'accés a l'edifici per la façana del carrer St.Isidre. Es tracta d'una escala exterior que amb cada planta a través d'uns passadissos exteriors en forma de galeria. Tot plegat ens ho ha explicat el director de l'Escola Pia de Sitges Ramon Beringues.
09/07/2024

Veïns de Quint Mar reclamen disponibilitat de bombers a Sitges

Un incendi de matinada la setmana passada a un habitatge a Quint Mar va posar en risc la vida dels seus dos inquilins, i va provocar la mor de la seva gossa. L'actuació de familiars i veïns, i la ràpida col·laboració per part de la Policia Local i el SEM va permetre atendre les víctimes, però la coincidència amb una altra emergència va fer que els bombers no arribessin fins passada mitja hora des de l'avís, des del parc Gavà. Per això, veïns de Quint Mar han obert una campanya a Change.org per disposar de bombers a Sitges, i és que el Parc de Bombers Voluntaris de Sitges no dona servei sempre, ja que actualment compta amb la meitat dels efectius que serien recomanables. L'Ana Leyba, familiar dels afectats, ens ha explicat l'incident, i en Jordi Rius, cap dels Bombers Voluntaris de Sitges, ens ha explicat les mancances que actualment tenen al Parc.
09/07/2024

Diego Godoy, nou entrenador del Rugby Club Sitges: “el meu objectiu és el que és els jugadors s’ho passin bé”

Coneixem avui Diego Godoy, el nou entrenador del Rugby Club Sitges i la seva filosofia vers el rugby. Godoy, un tècnic amb experiència en clubs com Poble Nou, Santboiana o l'Hospitalet, assumeix el repte d'entrenar a un Rugby Club Sitges que la temporada vinent tornarà a competir a Divisió d'Honor Catalana.