05/07/2024 - Radio Maricel
05/07/2024

Espai OMIC: drets i deures a bars i restaurants

A l'estiu acostuma a ser més comú anar a establiments de restauració. La Sandra Clark, des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, ens ha recordat els drets i deures que tenen els consumidors a bars i restaurants, i que inclouen els drets lingüístics -la carta com a mínim en català, i la comunicació en qualsevol dels idiomes oficials, sense poder obligar l'interlocutor a canviar-lo-, drets d'informació sobre menús, serveis específics o cobraments, i drets econòmics -preus amb IVA, menús ben especificats, desglossament de conceptes al tiquet o propines voluntàries-. De tota manera, el tant per cent de queixes i reclamacions sobre aquests conceptes acostuma a ser baix.
05/07/2024

La figura emmarcada. Nova exposició per parlar del paper clau i humil dels marcs en els quadres

La Sala Vaixells del Palau Maricel recupera vida com a espai expositiu i fins el proper 29 de setembre acull l'exposició La figura emmarcada que mostra obres de la col·lecció Casacuberta Marsans que han estat emmarcades per Horacio Pérez-Hita, el màxim expert de l'Estat Espanyol en marcs. L'exposició fa un recorregut per l'art català des de la pintura hispano-flamenca de finals de s.XIV fins a principis de s.XX passant pel gòtic i el barroc i presenta en cada cas el diàleg entre l'obra i el seu marc que ha estat triat minuciosament per l'expert. El marc, aquest moble humil i moltes vegades oblidat pren en aquesta exposició el protagonisme. Presenta l'exposició Ignasi Domènech, cap de col·leccions de Museus de Sitges i Horacio Pérez-Hita.
05/07/2024

El bon inici de la Jove de Sitges fa preveure una bona temporada i afegeix el repte de poder consolidar el quatre de vuit

Amb Jordi Dólera, president de la Colla Jove de Castellers de Sitges, parlem del bon inici de temporada que enllaça, de fet, amb les bones sensacions que la colla va tenir l'any passat. La Jove actuarà demà (19:30 h) a la Plaça dels Castellers en el marc de la festa de les Cases Noves i estaran acompanyats pels Xicots de Vilafranca.