02/07/2024 - Radio Maricel
02/07/2024

Santi Deó, president de la Federació Espanyola d’Hoquei Herba: “és important que Sitges s’hagi afegit al mapa de l’hoquei herba i els animo a seguir creixent”

Conversem amb Santi Deó, president de la Federació Espanyola d'Hoquei Herba. Deó, que fou una figura molt destacada del món de l'arbitratge, dirigeix des del 2008 els destins de l'hoquei estatal, amb l'objectiu que segueixi creixent i evolucionant. També ha volgut animar al Sitges Hockey Club a que segueixi amb el seu procés de creiexment.
02/07/2024

Amb una quarta línia a 1r d’ESO els dos instituts públics de Sitges començaran el curs tensionats

Tots dos són instituts de tres línies però l'alta demanda a 1r d'ESO ha portat el departament ha ampliar amb un nou grup en aquest curs els dos centres que el curs 2024-2025 acolliran 120 alumnes de 1r d'ESO cadascun. La situació de tensió arriba perquè la resta de cursos també estan plens i els directors dels dos centres manifesten que no tenen capacitat d'encabir més alumnes i més grups nous. Samuel Valls, director de l'Institut Joan Ramón Benaprès, i Maria Rosa Dagà, directora de l'Institut Vinyet, manifesten que si la demanda d'alumnes continua creixent Sitges necessitarà un nou centre però també asseguren que aquesta és una decisió que no els pertoca prendre a ells i que caldrà que els planificadors del Departament d'Educació i l'Ajuntament treballin amb previsió per mirar d'evitar arribar a la situació a la que han arribat les escoles de primària actualment saturades i amb necessitat urgent de nou centre. N'hem parlat amb els dos directors, Samuel Valls i Maria Rosa Dagà.
02/07/2024

El 34è Fòrum de l’Auditoria debatrà el “tsunami” regulatori i la irrupció de la IA

L'Hotel Melià Sitges acull el 4 i 5 de juliol la 34ena edició del Fòrum de l'Auditor, una de les trobades professionals més lòngeves que acull Sitges. Organitzat pel Col·legi de Censors Jurats de Catalunya i l'Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España, aquesta reunió acollirà presencialment 600 especialistes, i 400 més virtualment en un format híbrit. Els canvis normatius, que sempre han afectat els censors de comptes, es veuran ampliats en els propers temps per un tsunami regulatiu, tal i com l'ha definit el president del Col·legi, Joan Vall, que incrementarà les exigències de sostenibilitat, de responsabilitat social o de bones pràctiques a les empreses, en un sector que s'ha obert a nous perfils professionals, i que ha d'afrontar la irrupció de la intel·ligència artificial.