01/07/2024 - Radio Maricel
01/07/2024

Oskar Stöber (Gremi d’Hosteleria) creu que l’estiu s’afronta amb bones perspectives, però continua reclamant una platja amb estabilitat

El Gremi d'Hosteleria va marxar de la Taula del Litoral en obviar-se les solucions en el curt termini i no concretar sobre les de mig i el llarg. Així ho ha explicat el seu president, Oskar Stöber, que creu que les platges formen part d'una manera de veure Sitges, com ho és l'associacionisme o la vitalitat cultural, i que en aquest sentit s'han de preservar i estabilitzar a partir de les recomanacions que facin els experts. El president del Gremi afirma que Sitges ha recuperat la capacitat d'atracció del visitant tant de congressos com vacacional, respira en veure superada l'emergència de la sequera però creu que les administracions ja haurien de treballar per afrontar la propera crisi, i lamenta un creixement de robatoris que, segons diu, inquieta a clients i establiments. A més, no creu que la solució als apartaments turístics il·legals sigui prohibir-los tots, com volen fer a Barcelona, sinó preseguir els que no compleixen. I també indica que els hotels col·laboren amb els taxistes locals, tot i que en ocasions hi ha més demanda que disponibilitat, el que obliga a buscar alternatives.
01/07/2024

La realitat del Camerun a través dels animals humanitzats d’Abdias Ngateu a la galeria OOA

Ubicada al carrer Nou, 1 OOA Gallery està especialitzada en art contemporani africà i aquest dissabte inaugura exposició 'Impossible n'es pas Camerounais' de l'artista Abdias Ngateau amb la projecció del documental Deadliest Road's, en tots dos casos es mostra la realitat urbana i del trànsit a Douala, al Camerun. L'art d'Ngateu evidencia el desordre i transforma escenes quotidianes en obres coloristes gairebé infantils però amb rerefons social crític. N'hem parlat amb Carolina Arbelo, de OOA Gallery.
01/07/2024

Peluts: gossos i gats a l’estiu

Amb l'arribada de l'estiu modifiquem hàbits i cal que aquests s'adaptin també als nostres animals de companyia. Aplicar el sentit comú per a les rutines d'estiu, tenint en compte l'increment de temperatura i evitant l'exposició solar a determinades hores és el més recomanable. Cal afegir també una major hidratació, anar amb compte amb determinades picadures i cal saber que gats i gossos poden veure modificat també el seu comportament a causa de la calor, de passar més hores amb nosaltres, etc. N'hem parlat amb l'etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog.