juny 2024 - Radio Maricel
28/06/2024

42a Festa Popular de les Cases Noves, 25è Correfoc i nova associació de veïns en camí

Si tot va bé el proper diumenge 28 de juliol a les 17h de la tarda al Local de les Cases Noves se celebrarà la primera assemblea oberta de la nova associació de veïns de les Cases Noves que mirarà de substituir l'actual comissió organitzador de les festes i treballar per altres assumptes del barri. D'altra banda el divendres 5 de juliol a les deu de la nit serà el torn del Correfoc que enguany comptarà amb les tres colles del Ball de Diables de Sitges (Vella, Jove i Agrupació de Balls Populars) a banda del Ball de Diables de Traragona, dels Diables de Ribes Colla Jove i del Ball de Diables d'Enveja de Vilanova i la Geltrú. La festa però començarà dijous 4 amb l'homenatge a la vellesa i els dies forts s'esperen dissabte amb el pregó a càrrec de la regidora Eva Martín i la tradicional revetlla. Diumenge serà el torn de la festa infantil i del concert d'havaneres a les nou de la nit. N'hem parlat amb dos dels organitzadors, Quique Delgado i Judit Lázaro.
28/06/2024

Sitges obre la porta a l’Orgull

En el Dia Internacional de l’Orgull LFTBIQ+ conversem amb Prado García, presidenta de l’associació Colors Sitges Link i amb Montse Casaoliva membre de l’entitat sobre la necessitat de celebrar l’orgull, de reivindicar els drets d’aquest col·lectiu i sobre darreres notícies que manifesten un increment de l’homofòbia entre els més joves que preocupa. Amb el lema “obre la porta a l’orgull” Sitges s’ha sumat a les celebracions d’aquesta festivitat que s’han […]
28/06/2024

José Corbacho serà al Festival Terramar amb Love, love, love

El seu vincle amb Sitges comença amb La Cubana i es fa fort amb els anys i ara hi torna per presentar el seu espectacle teatro-musical Love, love, love al Festival Terramar Caixabank. Un viatge per l'amor en totes les seves vessants que interpretarà l'orquestra simfònica del Vallés i la banda de rock creada pel show i que presenten el còmic i actor Corbacho junt amb Ramon Gener a Sitges el proper 4 d'agost en el marc del Festival Terramar Caixabank que se celebra als Jardins de Terramar. De l'amor, del show de Love, love, love, de Sitges i dels seus orígens a La Cubana hem conversat amb José Corbacho.
28/06/2024

El Club Nàutic Sitges acull la “Copa de les 100 guinees”

Sitges és un dels sis municipis escollits per l'organització de la Copa de l'Amèrica per acostar l'esdeveniment, que començarà l'agost a Barcelona, a la costa catalana. El considerat trofeu més antic de l'esport internacional, conegut com la "Copa de les 100 guinees", atracarà a l'espigó de la Fragata de la mà del seu actual defensor, el Team New Zealand. S'han previst simuladors i una petita regata amb alumnes dels cursos del Nàutic. El públic tindrà la possibilitat de fer-se fotos amb el trofeu. Segons el president del Club, Florenci Almúnia, és un reconeixement per la implicació de Sitges amb l'organització de l'edició d'enguany.
27/06/2024

Els taxis de Sitges s’integren al servei comarcal

Les 37 llicències de taxi de Sitges faran front comú amb les 43 de la resta de la comarca en moments de necessitat. D'aquesta manera finalitzarà la integració iniciada el 2023 a la resta del Garraf. Els taxistes sitgetans van dilatar la seva entrada per veure com funcionava el sistema, que deriva a d'altres poblacions les demandes de servei quan en moments de molta demanda aquest està saturat. Les peculiaritat de Sitges respecte de Vilanova o Ribes ha endarrerit aquesta coordinació, que igualment ha estat valorada com a bona pel futur. N'hem parlat amb Raül Delgado, president de l'Associació Empresarial del Taxi de Sitges.
27/06/2024

L’emergència educativa torna a marcar el Ple de Sitges

Un Ple més suau en les formes, però igualment dilatat en la duració i espès de contingut, va tornar a posar ahir sobre la taula l'emergència educativa que viu Sitges. Les tres directores i el director dels quatre centres de primària de Sitges van tornar a exigir solucions al departament d'educació de la Generalitat, unes solucions que passen per una nova escola, o fins i tot un institut-escola, després d'anys de manca de previsió i abandonament. Ho van fer com a resultat d'una moció recolzada per la totalitat del plenari, i que precedirà a un ple extraordinari, instat per l'oposició, i que es convocarà el proper 10 de juliol. La picabaralla política no va obviar la contundència del nou director de l'escola Miquel Utrillo, quan va definir com a monstruositat la solució del govern català d'assignar una tercera línia al seu centre. I es va alertar sobre el problema, que en molt breu arribarà als dos instituts de secundària. Ha acabat el curs, però la bomba de rellotgeria dels equipaments educatius sembla haver esclatat definitivament.
26/06/2024

Una estona de llibres: lectures d’estiu i mar

Amb Maria Lluís fem un petit llistat de llibres que podrien convertir-se en bones opcions de lectura d'estiu, totes amb evocacions al mar. Des del clàssic de Rodoreda Jardí vora el mar, fins a el Blat tendre o Bon dia tristesa passant per El nedador. Acabem recomanant el quadern de passatemps per adults, per aquells que vulguin allunyar-se de pantalles i a partir de la llengua i amb la llengua passar una bona estona.
26/06/2024

El Retiro avança les obres i les presenta als socis

La Societat Recrativa El Retiro ha presentat als socis un render amb l'estat final en què ha de quedar el Saló Teatre un cop hagi finalitzat l'actual rehabilitació. A una assemblea amb una gran assistència, uns 70 socis, la directiva va explicar l'estat de les actuacions, que generat menys molèsties que les previstes, i que es s'espera que estiguin enllestides, en aquesta primera fase, pel proper Carnaval. El president, Franchu Núñez, ens ha explicat que l'entitat ha creat una app per als socis, i que s'ha atorgat la Llira d'Or a l'expresidenta Elena Ferré.
26/06/2024

Els Imprescindibles, 22 artistes del territori al Festival Jardins de Terramar

Núria Escarp, directora de Ràdio Sitges, és l'encarregada enguany de coordinar el Cicle Imprescindibles que portarà a l'escenari Village del Festival Jardins de Terramar vint i dues propostes entre música i dansa durant els dies que duri el certamen. L'entrada per gaudir d'aquests artistes serà a partir de les vuit del vespre i tindrà un preu de cinc euros que permetrà l'accés als Jardins de Terramar i a l'espai Village on també s'ubica l'espai gastronòmic del Festival. Els encarregats d'obrir el cicle seran els ballarins del Grup Sènior de l'Esplai de Dansa del Casino Prado dels quals ens han visitat Carlos Pérez i Solange Barbaroux i el dijous 8 d'agost, abans de God Save The Queen, actuarà Dash Obradors amb el seu projecte musical de pop-rock electrònic Dos Ombres Perfectes que s'acompanyarà de Ria. Hem parlat amb ells i amb Núria Escarp.
25/06/2024

David Gausa, dj i productor: “quan he sigut més feliç a la meva vida ha sigut fent de dj”

És un dj d'èxit reconegut arreu del món i acaba de publicar un llibre que és una guia per a tots aquells que vulguin dedicar-se al món del deejay de manera professional o bé per aquells que simplement tinguin curiositat i vulguin polir en la metodologia. Dj, impulsa tu carrera és el llibre escrit per aquest dj i productor musical professional que continua punxant en clubs i que a Sitges molts el recorden per les seves sessions a l'Atlàntida o al Pachá. Avui, des del Port, conversem amb David Gausa, del seu llibre, del món del dj i de l'evolució del que ell considera és una professió artística.
25/06/2024

Amb Fredy De la Calle i Albert Bertran desvetllem tot el que es pot dir del futur espai d’oci del Port

A finals de setembre vol obrir portes el que ha de convertir-se en un nou club o espai d'oci que oferirà una diversitat d'opcions entre gastronomia, cocteleria i música. Darrera hi ha un nom sitgetà, Fredy De la Calle, que amb una àmplia experiència en el sector a Eivissa porta una proposta pròpia per Sitges acompanyat d'altres locals i amb l'aval del Port de Sitges. Encara no desvetllen el nom però si asseguren que no hi haurà cap referència a cap club o marca existent i no vol ser cap rèplica de cap altre espai similar. Sobre el nou projecte n'hem parlat amb Albert Bertran, president del Port de Sitges i amb Fredy De la Calle, impulsor del projecte.
25/06/2024

Port de Sitges, obres a bon ritme i tornen els Concerts de Mitjanit

Tornen els Concerts de Mitjanit, tots els dissabtes des d'aquest 29 de juny fins el 27 de juliol a dos quarts de dotze de la nit l'espai davant la torre de capitania acollirà propostes musicals. Veneno en la piel serà l'encarregat d'inaugurar l'edició d'enguany que consolida el format de públic de peu proposat l'any passat. N'hem parlat amb Sònia Felip i amb Albert Bertran, director de comunicació i màrketing del Port de Sitges just després de conversar amb Xavier Cuyàs, director del Port sobre l'estat de les obres de reforma del Port que assegura avança a molt bon ritme i permet l'operativitat total de l'espai.
25/06/2024

Un ofegat a la Ribera entela una revetlla multitudinària però sense més incidents

La nit de la revetlla va haver de lamentar la mort d'una persona de 55 anys, natural de Sitges, ofegada a la platja de la Ribera, quan va entrar a l'aigua per atendre altres persones amb dificultat per sortir-ne. Una socorristes fora de servei varen ser els primers en actuar, i després es varen afegir diversos serveis d'emergència, que van certificar que ningú s'hagués quedat a l'aigua. Aquest fet va entelar una revetlla multitudinària, amb la convocatòria d'un espectacle de drons per presentar el nou logo d'una marca de begudes ensucrades, i festes a diverses platges i indrets de la vila, sense que s'hagin de destacar més incidències. Ho hem comentat amb el regidor de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Sitges, David Martínez.
25/06/2024

El Blanc DNeu, fet per sitgetans a la Cerdanya, és distingit a un prestigiós concurs mundial

El Blanc de Neu (DNeu) del celler Llivins, impulsat pels entusiastes enòlegs sitgetans Anna Baqués i Isaac Rigau amb tres socis de la Cerdanya, amb vinya i celler a Llívia, ha estat distingut amb una de les medalles d'or del "Concurs Mundial de Brussel·les", celebrat a Mèxic. El sauvignon llivinenc s'ha imposat en una convocatòria on s'havien presentat més de 7.500 referències, valorades per un jurat de 300 professionals. Després de 12 anys de projecte, el grup ha guanyat experiència per el·laborar uns vins de muntanya apreciats, tot i que necessàriament amb produccions modestes. A més, l'Anna Baqués ha vist com dos projectes més amb els que professionalment col·labora també han estat distingits amb medalles d'or i de plata. Amb ella ho hem pogut comentar.
21/06/2024

L’hora de l’Utrillo. Darrer programa de la temporada

La Claudia i la Maxim seran les encarregades de conduir l'últim programa de la vuitena temporada de l'Hora de l'Utrillo. Ens desvetllaran un secret: l'Hora de l'Utrillo és un programa enregistrat de manera indirecta i en el moment de gravar-lo no sabien si s'emetria abans o després de finalitzar el curs. En aquest programa podreu escoltar l'entrevista que, a la secció de 4 més 1, alumnes de 4t van fer a la Carola Fernández, periodista i locutora de Ràdio Maricel. A la secció de "Hi havia una vegada", ens narraran un conte amb una forta càrrega moral titulat "El cuento de las herramientas". Alumnes de diferents cursos parlaran sobre algun dels projectes que han realitzat aquest any. I a la secció 'El món de les ONG', nens i nenes de 5è faran una breu entrevista a la Maria Martínez, capitana d'un dels vaixells de Greenpeace. Per acabar, la Marta Sànchez, directora de les biblioteques de Sitges, ens recomanarà lectures que ens poden anar molt bé per gaudir a l'estiu. Moltes gràcies a tots per escoltar-nos, ens retrobem al setembre, amb més ràdio i amb un nou director!